Szép napot kívánok kevertfajú, multikulti háztartásunkból!

Az elmúlt hetekben mindenki össze-vissza nyilatkozgatott KATÁ-ról, a már nem annyira rezsicsökkentésről, a háború előtti időkben is ügyesen növekvő háborús inflációról, papírfecnivé silányuló forintról. Mintha el ment volna Ibizára pupillát tárogatni a propaganda gépezet metronómja. Gondolom a hozzájuk vágott pár tíz milliárdot most jobban lehetett kokainra konvertálni. Ésszel élnek.

Közben Tusványos volt, újra. Nemzetünk irányfénye tőle szokatlan kuszaságú beszédet mondott. Igyekezett minden veszélyforrásra felhívni a figyelmet (gender, soros, Brüsszel, migráció), de nem jelölte ki egyértelműen, hogy kit is kell utálnunk az elkövetkező pár hónapban. Az unortodox szexualitású fodrász miatt van ekkora infláció? Netán a sötétebb bőrszínű menekült miatt lett véres a rezsicsökkentés torka? Az adócsaló KATÁ-sok miatt dugult el az EU-s pénzcsap? Sebaj, majd konzultációban felvilágosítanak, ki tehet róla. Kicsit már unom, hogy az átokvető oltáromat negyedévente át kell rendeznem, de nem dobok ki semmit, mert vannak újrahasznosítható mumusok is.

Arra azért nem számítottam, hogy a fajelméletet is felmelegíti a Kárpátok Lángoszlopa. Persze tudom, egy rendes FIDESZ szavazó béke-körmenetet menne a frissen megnyitott koncentrációs tábor körül, ha ezt jelöli ki a kiválasztott, hiszen tévedhetetlen és örök, hatalmát csak látszólag kapta a néptől, az úr keze vezette híveit. Így egészen más megvilágításba kerül a korábbi rádió “interjú” is: Mindenki vigyázzon a munkahelyére, mert Arbeit Macht Frei!

Mondjuk azt jó lenne deklarálni, hogy mi számít tiszta vérnek? Akinek elődeit nem hágta meg a hazánkban pár száz évig állomásozó baráti török sereg és a vándorlások során csak a törzsön belül háltak? A betelepített nemzetségek számítanak? Amennyiben a NER hozta el a tiszta vért, ha holdtöltekor megmerítkezem magszavazó nyugdíjasok vérében, megtisztulhatok?

Volt nekünk egy gyütment királyunk, valami István. Emígyen szólott: Nam unius linguae uniusque moris regnum, imhecille et fragile est. – Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő.