V-polgártárs

Völner úr rendes keresztény, templomjáró politikus. Nem rossz ember, legfeljebb rossz társaságba keveredett. A madár meg a tolla ugye.

Felkerestem a hirado.hu, a 888 és az Origo oldalakat. Mindegyiknek megnyomtam a CTRL és az F billentyűket. A jobb felső sarokban megjelenő kis mezőbe bepötyögtem, hogy Völner. Hiszed vagy sem: nem volt találat. Az viszont mindenhol szerepelt, hogy kormánypárti Anonimuszok (Ízlelgessük) tiltakoztak a megnemtörtént Városháza eladás miatt. Valamint Márky-Zay eltörölné a minimálbért, bezzeg Orbán 100.000 forintra emelné a közmunkások javadalmazását.

Kissé párhuzamos a hatalmi valóság. Bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés a vád. Korrupció ezen a szinten még nem került napvilágra kishazánkban, de nem beszélünk róla. Nincs ehhez a választópolgárnak semmi köze. Jobb lesz, ha az ideológusok kiizzadnak egy szuper groteszk szálat, ellenálló, maszkos kormányhű lázadókról. Mert ugye ők el vannak nyomva. Csakúgy, mint a Megafon versenylovai heti tizenmilliós Facebook hirdetés költésekkel, közpénzből. Hiába öntjük a pénzt a sokak számára kizárólagos elérésű közmédiába. Kellenek a bérmegmondók, sokért, mert akkor majd elérjük a fiatalokat. Ezzel biztosan nagy csalódást okozok a kommunikátor géniuszoknak, de talán kicsit kevésbé kellene műkereszténykedni, gyűlölködni, kirekeszteni, rémísztgetni és mindjárt kisebbet köpne az ifjúság a regnálók felé.

Szóval Völner úr megbukott, mint Kun Béla. Hogy miért, azt csak találgatni lehet. Belharc, Pegazus utórengés, a megállíthatóság határán túl jutott nyomozás. Nem tudjuk és attól tartok soha nem is fogjuk. Hacsak nem lesz új rezsim. Ezen felül az is kell, hogy ne csak szlogen legyen az elszámoltatás, a korrupció felszámolása és a nyílt lapokkal történő zsugázás.

Egyelőre erős visszaesést érzek az ellenzék részéről. Volt egy előválasztás, amitől sokan hevületbe jöttek, de elcsendesült minden. A víztükör felszínét csak fáradt kérészek barázdálják finoman itt-ott. MZP szerint erre azért volt szükség, hogy elcsituljanak az indulatok. Nekem inkább az az érzésem támadt, hogy mindenki megsértődött mindenkire és már nem játszanak együtt. A tánckar kiment a büfébe és külön-külön asztalnál szürcsölik a habos kakaót.

A pegazussal a köz ingerküszöbe fölé szökellni nem igazán sikerült. Megfoghatatlannak bizonyult az egyértelműen politikai céllal megvalósult lehallgatás fesztivál.

Ez a Völner nevével címkézett végrehajtó maffia viszont rendkívül könnyen érthető dolog lenne az átlagemberek számára is. Kifejezetten ellenszenves szakma, iszonyatos bevételekkel, amihez úgy jutnak, hogy vaskos pénzkötegeket csúsztatnak illetékes zsebekbe majd az ebül szerzett jogosultságuknak köszönhetően családokat lakoltatnak ki. Igazi kis Csingiling mindegyik, ugye? Minden szárnyrebbenésük nyomán ömlik a csillagpor.

Ha ezt sem sikerül eljuttatni az ügyesen lelaminált választókhoz, nagyon nagy baj van.