Szűkelméjűség

Tényleg? A nagykövet úr pedofil, számos képviselő és politikus kifejezetten a promiszkuitás felkent papja (no slut shaming), de a legfontosabb, hogy egy 18 év alatti hírből se halljon tényeket a homoszexualitásról?

Tegyük fel létezik egy Jenő, aki 16 éves és meleg. Tudja vagy csak sejti. Anyukája és apukája mélyen vallásos, frigyre lépésük óta egyetlen egyszer lettek egymáséi, midőn Jenőke megfogant. A szexualitás még káromkodás formájában sem jelenik meg a családban.

A sarj tele van kérdéssel. Mivel készség szinten űzi az internetet, talál is választ gigabájt szám, csak nem feltétlenül helyeset. Butát, nyerset, ízléstelent, félrevezetőt. Nem lenne okosabb, ha időnként egy szakember (nem az Emőke), elbeszélgetne vele és osztálytársaival eliminálandó ismeretanyaguk hiátusait?

Fejből tudnék mondani jónéhány olyan embert, akik pont az ezek hiányban kialakult frusztrációk, elfojtások miatt siklottak félre az életükben. Lettek alkoholisták, abúzív partnerek, titokban szöszmötölők, alaposan boldogtalanok.

Egyébként a homoszexualitás reklámozása mit is takar? Ha megemlítjük, hogy Oscar Wilde meleg volt az már reklám? Vagy egy mosolygó fickó szivárvány zászlóval? Ha csak leírjuk, hogy attól még lehetsz boldog, ha meleg vagy az már törvénysértés lesz?

Honnan veszi tévedhetetlenségét bárki, hogy egy ilyen remek javaslatot rázúdítson a közre? A Könyvből? Tisztelem, elfogadom a hitét, de nincs joga ránk erőltetni. Tetszik tudni, nem kötelező az uniform massza részének lenni. Tudom a diverzitás ijesztő, ha két kósza neuron kocog a kobakban, de a társadalom szövete nem homogén, nem is lehet az, mert az már lemming horda. Van az a jó magyar mondás, hogy “több szem, többet lát”. Több, nem egy. A nézőpontok fontosak, amíg még vannak.

Ha nem lenne világos, mi borított ki: https://telex.hu/belfold/2021/06/10/pedofil-ellenes-torvenyjavaslat-homoszexualitas-lmbtq-felvilagositas-szuletesi-nem-nemvaltoztatas 🙂