Minket mindenki csak bánt…

Most épp Obama sértette meg a Magyarokat. Mindet, egytől egyig. Azzal, hogy bírálta a Vezérünket. Szíjártó miniszter úr szerint azért, mert ez azt jelenti, hogy mi képtelenek vagyunk jól dönteni a választásokon.

Ha ez így van, bármely az EU-t érő kritika – pártunk és kormányunk részéről is – megsérti az EU valamennyi polgárát, beleértve minket is, ugye?

Nem lehet a hatalomban lévőket kritizálni, mert érinthetetlenek a rájuk ruházott szent és megváltoztathatatlan döntés alapján. Ezzel csak az a bibi, hogy elméletileg 4 évente születik döntés. Akkor is, ha a pálya gyakorlatilag a végtelenségig preparált és a futamban résztvevő versenyzőtársak jelentős része szerencsétlen, fáradt vagy egyszerűen csak tégla.

Eddig egyik választáson sem volt százszázalékos a párt támogatottsága. Az emberek legalább fele, képes kritikával illetni a regnáló vezetést és nem feltétlenül szavaz rá. Tudom, ez az M1-en elképzelhetetlen, de a világban érzékelhető valóság egyelőre nem egyezik meg a párt televízió által előállítottal.

A kommunikációs panelek közül a Durcás Ödönkét lassan ki lehetne iktatni. Jó magam több milliónyi honfitársammal egyetemben kicsit sem lett megsértve, sőt.

A nagyszoba szerte betartandó döntés nem feltétlenül érvényes a háztömbre és pláne nem a kerületre vagy a városra. Ha egyre többen sértegetnek bennünket, lehet, hogy el kellene gondolkoznunk az okán. Van az a klasszikus poén, amikor a sofőr hallja a rádióban, hogy az autópályán egy hülye szembe megy a forgalommal és felhorkan: Mit egy? Mind!