A velociraptorok köztünk járnak

Szeretné Ön, ha velociraptorok lakmároznának óvodáscsoportokon?

Ugye milyen hülyén hangzik? Pedig pont annyi a valóságtartalma, mint a Nemzeti Konzultáció vagy a népszavazás kérdéssorának. Ezt sikerült kiötleni, hogy lobogtatható legyen a “Magyar Emberek” véleménye. Akkor is, ha 26-an töltik ki. Persze nem ennyien fogják, mert sokan minden dühüket, gyűlöletüket, csalódottságukat, épp a jelen helyzet által generált frusztrációkat ebben élik majd ki.

Polgárként rettenetesen sértő számomra, hogy egy olyan kampánnyal próbálják elfedni a kifejezetten fajsúlyos problémákat (egészségügy, oktatás, a szárnyas ló, gazdaság, infláció stb.), ami logikailag annyira stabil, mint egy 2 lábú fejőszék.

Az persze elkeserít, hogy mégis működhet. Eddig normálisnak gondolt emberek állnak bele a Facebook-on, mert belegondolni nem sikerül és a naponta 200x érkező inger kiváltja az elvárt hatást, mint Pavlov kutyájánál az intenzív nyálelválasztást.

Háború most épp nincs, de mégis éljük. 12 éve félünk, harcolunk, meg vagyunk védve. Tessék mondani, mi lesz, ha lesz egy valódi? A világpolitika rettentően feszült. A nagyhatalmak bármikor egymásnak eshetnek. Ha netán az orosz-kínai “koalíció” a sátán kezére jutott nyugat ellen megy, hova állunk majd? Annak egészen kicsi az esélye, hogy szegényember Svájcaként függetlenek maradjunk. Érdekelne, hogy a konzultációt kitöltők és a népszavazáson halálbiztosan résztvevő, jólmegmondók, mely zászló mögé csoportosulnának? Van-e annyira erős az elkötelezettség, az arcvesztéssel járó visszafordulástól félelem, hogy csakazértis? Az imperialista erőkkel szemben egyszer már voltunk hősök. Leszünk megint?