A Fidesz szavazó szép.

Ha hím, hát daliás, hölgyek esetében homokóra testű, de mindenképp szimmetrikus arcú, ideális testtömeg index-el bír. Nincsenek hibái. Márványba, mennyezeti freskóra kívánkozik. Nem olyan rusnya, töpörödött torz kis teremtés, mint a libernyákok.

A Demokrata hasábjain Gazdag István Goebbels-i gondolatmeneteket megszégyenítő írásban hosszan taglalja a konzervatív, jobboldali beállítottságú polgárok übermensch mivoltát.

Ezt is megértük. Most legalább tudom, hogy miért vagyok alacsony, dagadt és többszörösen frusztrált.

Félve kérdezem meg, hogy a szerző látta-e Schmidt Máriát vagy Németh Szilárdot mostanában? Csak a referencia végett. Nem tipikus poszter lány és poszter srác egyikőjük sem, pedig kellő mértékben konzervatívak. Jó, nem annyira, mint a szerfölött kívánatos Rumcájsz imitátor csatorna alpinistánk, de annyi baloldaliság sincs bennük, mint affinitás a balett iránt bennem.

Az emberiség történelmében sok nem szép ember tett nagyszerű dolgokat és görög isteneket idéző arcéllel megáldottak förtelemeseket. Nem tudom ki, hogy van vele, de nálam nem elsődleges szempont, még a politikusok esetében sem, hogy szépek legyenek. Tegyék a dolgukat. Persze az nem hátrány, ha kapzsiságuk nyomán nem torzulnak Moliére-i alakká…

Mondanám, hogy várom mikor lesz az esztétikai-ideológiai összefüggés rendszerből is törvény, de nem akarok ötleteket adni…