50 százalék

Az 50 százalék

50%. A fogalmam sincs szinonimája. Vagy igen vagy nem. Meglátjuk. Vizuálisan óhatatlanul társítjuk hozzá a széttárt karokat vagy a vállrándítást.

1-2 hete még minden a legnagyobb rendben volt. Készen álltunk a csatára, hiszen lélegeztetőgép nagyhatalom vagyunk. Az egészségügyünk pedig világszínvonalú. Az, csak a “harmadik” maradt ki a mondatból.

A mindenkit meggyógyítunkból jobb esetben megmaradt a fele.

Honnan lennének tartalékok, ha szisztematikusan leépítésre került a rendszer évtizedeken át? Félreértés ne essék, az előző kormányok is csak cérnakesztyűben piszkálták a problémát, de mostanság a “Tereljünk át, akit csak lehet, a magánellátásba!” dívott. Akinek meg nem futja majd kivárja a sorát vagy majd lesz valahogy.

Az orvosok egy része számszakilag érthető okokból összepakolta a kis batyuját, hamuban sült pogácsával, sztetoszkóppal, Scholl papuccsal és elsétált oda, ahol rendes fizetést kap nem a felét egy ügyesebb kőműves bérének.

Nemzeti Inzultációk és plakátkampányok végeláthatatlan sora, kissé túl finanszírozott közmédia, futószalagon készülő stadionok és az új nemesség kistafingúrozása helyett ezzel is lehetett volna foglalkozni egy kicsit.

De előrelátók vagyunk. Ha már minden 2. családban lesz egy elvesztett hozzátartozó hangyányit meg fog kopni a ragyogásunk. Mit kell hát tenni? Egy kicsit még alakítsunk a pálya lejtésén. Ha épp van jófajta vészhelyzeti felhatalmazásunk, gyorsan szegeljük az alkotmányba. Most úgysem figyel senki.

Srácok, van még valakinek valami, amit az eheti alaptörvény reszelgetésbe érdemes lehet belerakni? Persze, mostantól csak az fogadhasson örökbe, aki házas! A többi nem lehet tartós. Az élettársi kapcsolatokat nem csak a csok különbözteti meg a szentesített frigytől. Aki nem hajlandó oltár elé vonulni, az csapodár. Szoknyapecér vagy ribi. Meg különben is, az apa férfi, az anya nő!

Mégvalami?

Ja, igen a közpénz. Oldjuk már meg, hogy ne kelljen a libernyák újságírók előtt lapítani ezzel a marhasággal. Mi közük van hozzá?

Ok, akkor mára ennyi, mindjárt éjfél van, nyomtatom.

A koratavaszi narratíva, hogy nincs is vírus csak a Soros Hálózat találta ki egyértelműen eltört, de valahogyan mégiscsak bele kellene keverni Gyuribácsit. Olyan sokat költöttünk az imidzse kialakítására. Most, hogy a Trump over és az EU meg mindenféle jogállamisághoz kötné a lóvét, megint lehetnénk mi a nagy értékvédők, a szakrális almárium, az egyetlen, akit még áll a vártán, Jézus seregének utolsó, hősies alakulata. Baal, Azazel, Belzebub és a vénember meg a Parnasszusunk lábától dobálja a jak ürüléket, jó lesz?

Persze, ha elég sokat nyomjuk átmegy ez is. Azon meg majd gondolkozunk még, hogyan kenjük rá a kórházba került 50% halálát is.